< Terug naar overzicht

De virtuele bedrijfsmeid

Als een zware baan veel tijd en aandacht opeist, blijft er weinig tijd over voor banale huishoudelijke klusjes. Een gat in de markt, dachten vier jonge ondernemers tweeënhalf jaar geleden. Vandaag maken honderden werknemers gebruik van hun Corporate Maid, een virtuele meid voor van alles en nog wat. Of hoe de grenzen van de flexibiliteit steeds weer worden verlegd.

Honderdduizenden werknemers hebben voor veel huishoudelijke of andere kleine taken pas tijd in het weekend, maar dan zijn de kinderen daar en lukt het weer niet. Vier jonge ondernemers richtten tweeënhalf jaar geleden een bedrijfje op om aan die noden tegemoet te komen. Na prospectie, marktonderzoek en twee financieringsrondes draait hun bedrijf op volle toeren, mede dankzij een samenwerkingsakkoord met de Franse dienstenmultinational Accor. Het nieuwe product heet Corporate Maid en bestaat uit een intranetplatform dat het werknemers mogelijk maakt een waaier diensten vanaf de werkplek te regelen. Kleren van of naar de wasserij brengen, auto laten wassen, boodschappen bestellen: het kan via een simpele muisklik en soms zelfs met een korting. Ook de betaling wordt geregeld door Corporate Maid.

Werkgevers kunnen hun personeel goedkoop extra diensten aanbieden die bovendien fiscaal vriendelijk zijn. Zij betalen voor het Corporate Maid-dienstenpakket een vergoeding die varieert van 10 tot 100 euro per werknemer per jaar. TotalFinalElf, L’Oréal en CB Direct zijn een paar van de bekendste klanten. Corporate Made (zo heet de onderneming) realiseerde vorig jaar een omzet van 300.000 euro.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen