< Terug naar overzicht

De opmars van de poetsman

De poetsdienst van Thuishulp Bond Moyson verwerkte al één miljoen dienstencheques. Sinds de oprichting in 2004 kent de afdeling Dienstencheques van Thuishulp een constante groei, ondanks de crisis in allerlei sectoren. Het succes is zelfs zo groot, dat de zoektocht naar geschikt personeel niet bepaald makkelijk verloopt. Gelukkig doemen er ook meer en meer poetsmannen op.

Dienstencheques zijn een betaalmiddel, gebruikt door particulieren, om huishoudelijk werk tegen een voordelig tarief te laten uitvoeren. Alleen erkende organisaties kunnen dienstencheques als betaalmiddel ontvangen. Het systeem is opgestart door de overheid om jobs te creëren en het zwartwerk aan te pakken.

Dienstencheques kosten 7,5 euro per stuk. 30 procent is fiscaal aftrekbaar, dus de cheque kost uiteindelijk 5,25 euro voor de gebruiker. 1 dienstencheque = 1 uur werk.

Verschillende soorten hulp zijn mogelijk met dienstencheques: huishoudelijke hulp, strijken, boodschappen doen en vervoer van personen met beperkte mobiliteit.

Bij Thuishulp van Bond Moyson werken 240 poetshulpen met dienstencheques. Door de aanhoudende vraag naar dienstencheques is er ook een constante zoektocht naar geschikt personeel. Bijna wekelijks zijn er aanwervingen. “Het is niet altijd evident om poetstalenten te vinden”, zegt diensthoofd Thuishulp Caroline Hoedemakers. “Het is vissen in een kleine vijver. Wij bieden mooie voorwaarden en willen zo geschikte profielen aantrekken.”

Ook de instroom van poetsmannen valt op. “Terwijl vroeger de poetsman een uitzondering was, is dit nu algemeen aanvaard. Mannen kunnen ook goed poetsen én we merken dat ze het ook graag doen. Ze zijn zeer welkom bij Thuishulp Bond Moyson”, legt Caroline Hoedemakers uit.

De organisatie zet alvast ‘jobdagen’ voor poetstalenten op het getouw:
- 22 oktober in Sint-Niklaas (Bond Moyson, Leoplod II-laan 20).
- 29 oktober in Aalst (Bond Moyson, Geraardsbergsestraat 69).
Info: 09 333 55 00 of jobs.bmovl@socmut.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen