< Terug naar overzicht

De Algemene Centrale van het ABVV zegt neen tegen loonakkoord

De Algemene Centrale van het ABVV, de grootste arbeiderscentrale binnen de socialistische vakbond, heeft het ontwerp van interprofessioneel akkoord afgekeurd. Een afwijzing door de volledige socialistische vakbond lijkt meer en meer onafwendbaar. Eerder zei ook bediendecentrale BBTK al “neen” tegen de tekst.

De Algemene Centrale verwerpt het ontwerp “met een betekenisvolle meerderheid”. Ze kan zich niet vinden in de maximale loonmarge van 0,3 procent in 2012 en is van mening dat de koppeling van de lonen aan de inflatie “op termijn in gevaar kan komen”. Er was wel vooruitgang voor het arbeidersstatuut, maar die ging te langzaam.

“Raken aan de index, aan de brugpensioenen en aan de vrijheid van onderhandelen beschouwen wij als een oorlogsverklaring”, luidt de boodschap aan werkgevers en regering.

Later op vrijdag spreekt het volledige ABVV zich uit over het ontwerp van IPA, net als de liberale vakbond ACLVB. De christelijke vakbond ACV keurde de tekst goed woensdag al goed met 68 procent van de stemmen.

Bron: ACCG

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen