< Terug naar overzicht

Dat het beste salaris moge winnen

“Dat het beste salaris moge winnen.” Dat is de slogan van de nieuwe Franse vacaturesite Jobdealer.net. Op deze wat aparte jobsite moeten kandidaten hun cv en sollicitatiebrief blootgeven en aankruisen hoeveel ze willen verdienen. Het beste bod wint.

Een mail sturen of een brief schrijven naar de personeelschef van het bedrijf zit er niet in voor wie via Jobdealer aan een baan wil geraken. Sollicitanten moeten gewoon hun troeven en looneisen prijsgeven en hopen dat hun aanbod het haalt. Omgekeerd kunnen ook werkzoekenden op hun diensten laten bieden. Zo kunnen tuinman, poetshulp en babysitter potentiële werkgevers tegen elkaar laten opbieden.

Oprichter Fabian Loew haalde zijn mosterd voor de open vacaturesite bij de Duitse voorganger Jobdumping.de, die vorig jaar bij de vakbonden veel ophef veroorzaakte. Loew maakt zich wel sterk dat Jobdealer zich socialer zal opstellen dan leermeester Jobdumping: “Het is niet de bedoeling dat elke sollicitant onder het salaris van zijn voorganger duikt. Het minimumloon moet gerespecteerd worden. We willen gewoon dat er op de arbeidsmarkt open kaart gespeeld wordt.” De site is volledig gratis en de initiatiefnemers hopen met advertentiegeld de zaak draaiende te houden. De eventuele doorbraak van Jobdealer is een schrikbeeld voor de klassieke rekruteringssites, die 300 tot 800 euro aanrekenen per aanbieding. De bedenkers van de Duitse successtory zijn in elk geval van plan hun project over geheel Europa uit te breiden.


 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen