< Terug naar overzicht

Daling aantal werklozen hapert

Eind september 2011 telde Vlaanderen 200.140 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 11.728 of 5,5 procent minder dan een jaar geleden. Al meer dan een jaar telt Vlaanderen elke maand minder werkzoekenden dan het vorige jaar. Toch laat de groeivertraging van de economie zich ook al voelen.

September 2011 is de eerste maand waarbij vergeleken kan worden met een maand waarin de werkloosheid ook daalde. De afgelopen zes maanden bevond het dalingspercentage zich telkens in de bandbreedte tussen 6 en 8 procent. “Recentelijk kregen we verschillende berichten dat een groeivertraging in onze economie op til staat”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). “Dat het dalingstempo nu terugvalt van 6 à 8 procent naar 5,5 procent, weerspiegelt die groeivertraging.”

De conjunctuurgevoelige groepen bevestigen die trend. Minister Muyters: “Voor de jongeren in wachttijd kennen we een daling van 4,7 procent, terwijl dat in augustus nog 8,2 procent was. De cijfers naar leeftijd laten hetzelfde zien: de jongerenwerkloosheid daalt met 6,3 procent. Vorige maand was dat nog 10 procent.”

Bij de 50-plussers tekent zich met -2,7 procent opnieuw een lichte daling af, vooral de leeftijdstranche 50 tot 55 doet het zeer goed met een daling van 8,5 procent. Het aandeel van 50-plussers komt daarmee uit op 25,5 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen