< Terug naar overzicht

Contouren Vlaams werkgelegenheidsakkoord vastgelegd

De Vlaamse sociale partners zetten woensdag 8 januari de contouren van een Vlaams werkgelegenheidsakkoord 2003-2004 uiteen. Maar de meningsverschillen blijven groot.

De Vlaamse sociale partners zetten woensdag 8 januari de contouren van een Vlaams werkgelegenheidsakkoord 2003-2004 uiteen. Maar de meningsverschillen blijven groot. De vakbonden eisen een uitbreiding van de tijdkredietpremies en een dwingender aanpak om meer allochtonen op de arbeidsmarkt te krijgen. De werkgevers houden vast aan een resem lastenverlagingen die de Vlaamse regering ettelijke miljoenen euro kunnen kosten.
Het Vlaamse akkoord is complementair met het federale interprofessioneel akkoord en handelt over materies die tot de bevoegdheid van de Vlaamse overheid behoren, zoals kinderopvang, vorming of mobiliteit.
De vakbonden en werkgevers vonden een vergelijk. Ten eerste moet het akkoord het bestaande werkgelegenheidsakkoord doortrekken, met onder meer een verlenging van de Vlaamse aanmoedigingspremies bij tijdkrediet en van de opleidingscheques. Ten tweede moet het nieuwe maatregelen omvatten. Maar over de concrete invulling verschillen vakbonden en werkgevers grondig van mening. Ze hopen uiterlijk eind januari tot een evenwichtig akkoord te kunnen komen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen