< Terug naar overzicht

Concurrentie onder collega’s neemt toe

De onderlinge concurrentie tussen collega’s op de werkvloer neemt toe. Volgens één op de drie werknemers zijn de verhoudingen dit jaar meer gespannen in vergelijking met een jaar geleden.

Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse werknemers in opdracht van uitzendbedrijf Tempo-Team. De economische crisis is de boosdoener. Hierdoor sturen bedrijven op een hogere arbeidsproductiviteit per werknemer.

Bijna de helft van de ondervraagden zegt dat de werkdruk is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Ruim 30 procent ervaart daardoor meer stress en een kwart geeft aan pessimistischer gestemd te zijn dan eerder. Daar komt de angst voor mogelijk baanverlies nog eens bovenop.

De combinatie van een verhoogde werkdruk en de afgenomen baanzekerheid leidt tot meer stress op het werk. Niet alleen tussen werknemers onderling, ook tussen werknemers en het management.

Volgens een kwart van de ondervraagden zorgt de verhoogde stress op de werkvloer ook voor meer spanningen thuis. Deze werknemers hebben meer moeite om het juiste evenwicht te vinden tussen werk en privé. Wat op zijn beurt leidt tot meer ziekteverzuim en een lagere productiviteit.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen