< Terug naar overzicht

Complimentjes van de baas zijn schaars

Amper een kwart van de Belgen vindt dat ze op het werk voldoende schouderklopjes krijgen van hun baas. De overige driekwart krijgt zelden of nooit erkenning voor hun werk.

Dat blijkt uit een recente enquĂȘte van StepStone, waaraan meer dan 4400 bezoekers van de rekruteringssites deelnamen. Op de vraag of ze vaak erkenning krijgen voor hun werk, antwoordt 17 procent van de Belgen dat ze nooit complimentjes krijgen van hun baas en 59 procent zelden. Slechts 24 procent van de Belgen krijgt regelmatig een schouderklopje.

De Belgen hebben blijkbaar wel leren leven met dit gebrek aan erkenning. Van de 76 procent van de Belgen die zelden of nooit complimenten krijgt, zegt iets meer dan een derde (26 procent) dat ze dat niet erg vinden. In Frankrijk liggen ze het minst wakker van het gebrek aan erkenning. Maar liefst de helft van degenen die geen erkenning krijgen, vindt het goed zo.

In Zweden krijgt 41 procent van de werknemers erkenning van hun manager. Het is het land met de meeste complimenten op de werkvloer. De Zweden worden gevolgd door de Denen en de Fransen, respectievelijk 38 procent en 35 procent van hen krijgt erkenning van hun manager.

In Duitsland krijgen de werknemers veel minder erkenning op het werk. Slechts 19 procent van de Duitsers zegt dat ze complimenten krijgen van hun manager.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen