< Terug naar overzicht

Collega krijgt liever geen Valentijnskaartje

Het merendeel van de werknemers krijgt liever geen liefdeskaartje van een collega. Werknemers die wel graag romantische post ontvangen, krijgen die liefst niet van een directe collega of de baas.

Dat blijkt uit een enquête van de Nederlandse Nationale Vacaturebank bij duizend deelnemers. 80 procent van de werknemers zit helemaal niet te wachten op een Valentijnskaartje van een collega. Slechts één op de zeven werknemers ontvangt wel graag romantische post op Valentijnsdag, maar liever niet van een directe collega of de baas.

Toch komt verliefdheid natuurlijk ook op de werkvloer voor. Ruim de helft van de werknemers geeft toe wel eens verliefd te zijn geweest op een collega. Bij 23 procent gebeurt dit wel eens vaker. De liefde was bij bijna een derde wederzijds.

Niet iedereen vindt dat liefde op de werkvloer door de beugel kan. Eén op de tien denkt dat er direct ontslag volgt wanneer de baas weet van de relatie. Van de respondenten vindt 18 procent liefde tussen werknemers onprofessioneel, maar gedoogt het wel. Daarnaast vindt 7 procent het geen enkel probleem als collega’s verliefd zijn.

Bron: Elsevier

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen