< Terug naar overzicht

Coaching breekt door, maar coaches niet opgeleid

Een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk leert dat de overgrote meerderheid van de bedrijven zegt aan coaching en mentoring te doen. Maar slechts een minderheid leidt zijn coaches en mentors op. Spelen ze met vuur?


Verbazingwekkend: 83% van de Britse ondernemingen zou coaching gebruiken (vooral prestatiegericht) en 73% doet aan mentoring (ontwikkelings- en carrièregericht). Slechts 21% echter zou altijd voorzien in begeleiding of opleiding voor de coaches en mentors. Volgens de onderzoekers is dit een riskant zaakje. Een goede coach kan een enorm verschil maken voor de prestaties van individu en organisatie, maar een slechte is een ongeleid projectiel dat grote schade kan aanrichten, zo heet het.


Coaching wordt vooral ingezet voor de ontwikkeling van jobspecifieke of technische vaardigheden (64%), managementontwikkeling (50%) en leiderschapsvaardigheden (47%). Mentoring wordt voornamelijk gebruikt om nieuwelingen vertrouwd te maken met de onderneming (45%).


De vereisten voor een goede coach, zoals gepercipieerd door de respondenten, zijn: gepaste ervaring (55%), goede communicatievaardigheden (50%) en een goed rolmodel zijn (45%).
(bron: www.hrlook.com)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen