< Terug naar overzicht

CHEP Bornem wint Plus Prijs

CHEP Bornem is de winnaar van de twaalfde Plus Prijs, een initiatief dat bedrijven beloont voor hun bijzondere inspanningen om personen met een minder evidente toegang tot de arbeidsmarkt te werk te stellen.

De Plus Prijs is een initiatief van Plus Uitzendkrachten. De laureaat, CHEP, werd opgericht in 1978 door de Australische Brambles-groep. De onderneming biedt milieuvriendelijke logistieke oplossingen aan. Een netwerk van 500 servicecenters beheert meer dan 285 miljoen pallets en containers, die ze telkens weer ophaalt, reinigt, herstelt en opnieuw uitgeeft.
In België telt het bedrijf 55 arbeiders, 24 uitzendkrachten en 5 bedienden.

De jury bekroont CHEP om de volgende redenen:

 • Het diversiteitsplan brengt een evenwicht tussen verwachtingen, bekommernissen en oplossingen van alle doelgroepen en nationaliteiten. De allochtone medewerkers krijgen de mogelijkheid tot Nederlandse les op de werkvloer en voor de autochtone medewerkers worden workshops ‘hoe omgaan met anderstalige medewerkers’ voorzien.


 • Doorgroeimogelijkheden zijn hier geen loos begrip. Zo zijn alle ploegleiders ooit gestart als arbeider in de organisatie. Ook de uitzendkrachten krijgen steeds kans op vast werk.


 • Feedbacksystemen en een 'quality behaviour observation survey' bewerkstelligen de open communicatie.


 • Investering in ergonomie en opleiding van medewerkers zorgen mee voor het lage absenteïsme en een gemiddelde anciënniteit van 10 jaar.


 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen uit zich bovendien in de steun aan scholen, drie betaalde vrijwilligersdagen per jaar, een duurzaam aankoopbeleid en nog veel meer.


 • Alle relevante stakeholders worden steeds betrokken bij de besluitvoering op diverse domeinen.

 • Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen