< Terug naar overzicht

Chemiesector en onderwijs werken nauwer samen om nieuw talent aan te trekken

De chemiesector wil meer jongeren warm maken voor een carrière in de sector. Daarom ondertekenden sectorfederatie Essenscia, de vakbonden van de chemiesector, de vier onderwijskoepels en Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet een onderwijsconvenant. De sector wil zo de nakende vergrijzing van de sector opvangen.

Uit een studie van de KU Leuven blijft dat het komende decennium ongeveer 16.000 oudere werknemers de pensioenleeftijd zullen hebben bereikt. Op een totale tewerkstelling van ruim 61.000 is dat een aanzienlijk aantal.

Met dit convenant willen de verschillende partijen de samenwerking tussen onderwijs en de chemiesector intensifiëren en meer concrete en meetbare engagementen aan te gaan. Zo wordt onder meer gewerkt aan een betere ‘branding’ van de sector bij jongeren en leerkrachten, en worden er structureel bedrijfsstages voor leerkrachten en leerlingen aangeboden. Het doel van alle partijen is een verhoogde instroom van jong talent in de chemiesector.

Het aantal inschrijvingen in wetenschappelijke en chemie-gerelateerde studierichtingen aan Vlaamse universiteiten en hogescholen zitten weliswaar in de lift, maar zijn ze nog steeds ontoereikend om de grote vraag naar wetenschappelijk en technisch geschoold personeel, die overigens niet uitsluitend de chemiesector treft, op te vangen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen