< Terug naar overzicht

Charter voor Diversiteit in de Onderneming

Begin deze week ondertekenden ongeveer 50 bedrijven op initiatief van het Verbond van Ondernemingen te Brussel (VOB) en de Kamer voor Handel en Nijverheid van Brussel (KHNB) een Charter voor Diversiteit in de Onderneming.

Brussel, de hoofdstad van Europa, kent een grote culturele en etnische diversiteit. Het is belangrijk dat deze ook weerspiegeld wordt in het bedrijfsleven. Dat bracht het VOB ertoe een diversiteitcharter op te stellen en te promoten.

Door toe te treden tot het charter verbinden de ondernemingen zich ertoe een diversiteitplan op te stellen en sensibilisatie- en vormingsacties te voeren over het belang van non-discriminatie in alle domeinen van het personeelsbeleid, meer bepaald bij aanwerving, opleiding, promotie en loopbaanbegeleiding.

Voorts beloven de ondertekenaars het principe van non-discriminatie in al zijn vormen na te leven en te doen naleven, op alle kwalificatieniveaus. Zij zullen ook een diversiteitplan ontwikkelen binnen de onderneming, rekening houdend met haar eigenheid. Voor het uitwerken ervan kunnen de bedrijven een beroep doen op een diversiteitmanager, ter beschikking gesteld door het Brussels Gewest.

Het is tevens de bedoeling dat de uitwerking en uitvoering van het diversiteitbeleid wordt besproken met het personeel of zijn vertegenwoordigers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen