< Terug naar overzicht

Carela en Syntra vangen samen ontslagen werknemers op

Outplacementspecialist en loopbaanbegeleider Carela gaat een partnership aan met vormingsinstituut Syntra. Samen bieden ze ontslagen werknemers uit ondernemingen in faling een gepaste vorming aan om hun kansen op de arbeidsmarkt gaaf te houden. Er komen ook gerichte opleidingen voor knelpuntberoepen.

Carela en Syntra werkten eerder al samen rond opleidingen voor kandidaten in outplacementbegeleiding. Het partnership richt zich nu op de wedertewerkstelling van een specifieke groep: de ontslagen werknemers uit ondernemingen in faling. Voor de financiering van dit project kunnen Carela en Syntra een beroep doen op het Herplaatsingsfonds van de Vlaamse overheid. Het fonds voorziet bij faling in een bedrag voor elke ontslagen werknemer en een deel van dat bedrag wordt vrijgehouden voor opleiding.

De samenwerking zal voorts leiden tot de start van een aantal nieuwe opleidingen voor knelpuntberoepen. Carela en Syntra organiseren speciale cursussen voor filiaalleiders, tuinaannemers/verzorgers, bewakingsagenten (met attest) en heftruckchauffeurs (met attest). Daarbij zetten ze een samenwerking op tussen de deelnemers aan de opleiding en de betrokken federatie. Dat moet leiden tot een aanstelling van de deelnemer binnen deze sector.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen