< Terug naar overzicht

Burn-outklachten nemen toe

De voorbije jaren is het aantal verschijnselen van burn-out fors gestegen. Burn-out komt vooral bij hoogopgeleide werknemers voor.

Ruim één op de acht werknemers heeft een burn-out. Zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek.

Het percentage werknemers met burn-outklachten is de laatste jaren toegenomen. In 2010 kampte 13 procent van de werknemers met een burn-out, in 2007 was dat nog 11 procent.

Van de hoogopgeleide werknemers, die vaak ook een hoog beroepsniveau hebben, voelde bijna 15 procent zich opgebrand. Onder laagopgeleiden was dat 13 procent. Werknemers met een middelbare opleiding hadden met 12 procent het minst last van burn-outklachten.

Jonge werknemers hebben minder vaak een burn-out dan oudere werknemers. Van alle 15- tot 25-jarigen had één op de tien te maken met burn-outklachten. Bij de 25-plussers ging het om ruim één op de zeven werknemers.

De onderwijssector is met 17 procent koploper voor wat betreft het percentage medewerkers met een burn-out, op de voet gevolgd door de industrie, vervoer, zakelijke dienstverlening en de horeca. In de landbouw en de cultuursector komt burn-out relatief weinig voor.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen