< Terug naar overzicht

Buitenlanders makkelijker aan de slag in België

De regering-Verhofstadt heeft een Koninklijk Besluit goedgekeurd waardoor buitenlandse bedrijven makkelijker werknemers, zonder arbeidskaart, naar België kunnen detacheren. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

Een onderneming kon tot dusver een niet-EU-werknemer alleen maar naar ons land detacheren, als die werknemer gedurende ten minste een half jaar in dienst was van de onderneming. En hij moest bovendien in het bezit zijn van een verblijfstitel. Beide beperkingen worden nu opgeheven, waardoor detachering naar ons land aanzienlijk wordt versoepeld.
De Europese Commissie ging al enige tijd niet akkoord met de Belgische voorwaarden voor detachering. En in twee arresten bevestigde ook het Europees Hof van Justitie dat het hier ging om een belemmering van het vrij verkeer van diensten. Dat een werknemer zes maanden in dienst moest zijn, vooraleer een werkgever hem zonder arbeidskaart naar België kan sturen, benadeelde bijvoorbeeld pas opgerichte ondernemingen die een tijdelijke opdracht in België konden uitvoeren.
Premier Guy Verhofstadt wilde al geruime tijd de barrières voor detacheringen naar ons land slopen, maar de socialisten wilden er ten tijde van paars niet van weten. Nu is het toch zover en krijgen buitenlandse dienstverleners makkelijker toegang tot de Belgische markt.

(Bron: De Tijd)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen