< Terug naar overzicht

Brusselse politie is personeelsgebrek beu

De politie van Brussel is het gebrek aan manschappen hartsgrondig beu. Dat zegt de socialistische overheidsvakbond ACOD.

Op het jongste overleg tussen federale regering en de burgemeesters van de Brusselse gemeenten in maart kondigden premier Guy Verhofstadt (VLD) en minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne (MR) aan dat er in Brussel 500 agenten zouden bijkomen. “Maar de agenten op het terrein merken geen beterschap”, zegt Jean-Pierre Clerens van de ACOD. “Door de toevloed aan administratieve taken komen er steeds minder agenten op straat; zelfs de wijkagenten geraken niet meer van achter hun bureau. Het materiaal is verouderd, er zijn te weinig voertuigen, het uniform is er nog steeds niet en de parketten zijn overbevraagd waardoor nogal wat misdadigers ongestraft blijven.” Vooral dat laatste werk demotiverend bij de politiemensen.
Personeelschef Alain Duchatelet begrijpt het ongeduld, maar zegt dat de regering afdoende maatregelen in het vooruitzicht heeft gesteld om het personeelsgebrek op te vangen. “Die kunnen niet van vandaag op morgen gerealiseerd zijn. Vanaf eind mei komen de eerste afgestudeerden van de politieschool.” Maar Clerens blijft sceptisch: “De nieuwkomers worden verplicht naar Brussel gestuurd. Na zes maand vragen zij hun overplaatsing aan. In sommige zones gaan er meer weg dan er bij komen.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen