< Terug naar overzicht

Brusselse bedrijven misnoegd over gebrek aan parkeerplaatsen

Zeven op de tien bedrijven ondervinden moeilijkheden om getalenteerde werknemers aan te trekken zonder hen een bedrijfswagen te bieden. Daarnaast klaagt een meerderheid over de bereikbaarheid van bedrijven.

Dat blijkt uit een mobiliteitsenquĂȘte van HR-dienstenverlener SD Worx en Mobimix, een platform voor ecologisch vlootbeheer bij 506 Belgische bedrijven.

81 procent van de Brussels bedrijven klagen over een gebrek aan parkeerplaatsen. En dat terwijl het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 25.000 parkeerplaatsen wil schrappen.

70 procent van de bedrijven heeft het vandaag moeilijk om getalenteerde medewerkers aan te trekken zonder hen een bedrijfswagen aan te bieden. Bijna 80 procent vindt een nog hogere belasting op bedrijfswagens dan weer bespreekbaar, maar alleen als de loonkosten worden verlaagd.

Ook laat de bereikbaarheid van bedrijven te wensen over: meer dan 40 procent vindt het openbaar vervoersaanbod te beperkt en de verbindingen te ingewikkeld. In 35 procent van de Vlaamse en de helft van de Brusselse bedrijven kan worden thuisgewerkt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen