< Terug naar overzicht

Britse minister van Werk pakt ziekteverzuim streng aan

Een ideetje voor de paarse regering? De Britse minister van Werk Jane Kennedy poogt het ziekteverzuim in de publieke sector terug te voeren van 10 dagen per persoon per jaar tot 7,5 dagen. Ze zet daarvoor de grote middelen in.

Kennedy wil ambtenaren verplichten om tijdens korte periodes van ziekte elke dag naar het werk te bellen. Wie opvallend vaak op vrijdag en maandag ziek is, wordt extra in de gaten gehouden. Critici waarschuwen dat vooral de diepere oorzaken van het ziekteverzuim moeten aangepakt worden. Zij poneren dat de ambtenaren niet werkschuw zijn, maar te kampen hebben met stressvolle werkomstandigheden en jobonzekerheid.


Ben Willmott, adviseur werknemersrelaties bij de CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) stelt dat managers aan de staf goed moeten duidelijk maken welk beleid er geldt rond afwezigheid. De werknemers moeten zich daar bewust van worden, dat kan ‘vals ziekteverzuim’ al sterk inperken. Willmott vindt dat lijnmanagers extra opleiding nodig hebben om te leren hoe ze het ziekteverzuim moeten benaderen. Volgens een officieel rapport van het departement Werk en Pensioenen is er te weinig steun van de lijnmanagers om het probleem echt aan te pakken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen