< Terug naar overzicht

Brailleliga richt zich op tewerkstelling

De Week van de Brailleliga draait dit jaar rond de tewerkstelling van blinden en slechtzienden. De liga toont van 29 mei tot 4 juni welke problemen slechtzienden ervaren op de arbeidsmarkt en hoe daaraan kan verholpen worden.

Wat moet een werkgever doen als één van zijn medewerkers plots of geleidelijk aan het zicht verliest? U kunt dan technische hulpmiddelen inroepen om de arbeidspost aan te passen, een beroep doen op financiële tegemoetkomingen of de Brailleliga inschakelen voor vorming op maat, advies en begeleiding.

Tijdens de Week van de Brailleliga verspreidt de liga een brochure met de bestaande hulpmiddelen. Ze is bestemd voor werkgevers, personeelsverantwoordelijken en preventieadviseurs.

Van 2 tot 4 juni loopt er een tentoonstelling van technische hulpmiddelen voor slechtzienden in het gebouw van de Brailleliga in Brussel, dagelijks van 11 tot 16.30 uur. Alle Belgische leveranciers stellen er hun materiaal voor (beeldschermloepen, brailleleesregels, spraakweergave enz.). Bedrijfsverantwoordelijken en vertegenwoordigers van tewerkstellingsdiensten worden hartelijk uitgenodigd.

De tentoonstelling vindt plaats in het gebouw van de Brailleliga, Engelandstraat 57, 1060 Brussel (Sint-Gillis). Contactgegevens: Sigrid De Crem, 02/533.33.24.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen