< Terug naar overzicht

Bpost-medewerkers kunnen diploma hoger secundair halen

Bpost geeft zijn medewerkers die geen diploma hoger secundair onderwijs hebben, de mogelijkheid om hun beroepservaring te laten erkennen en aanvullend opleiding te volgen om dit diploma te behalen.

De eerste 100 studenten zijn op 1 februari 2012 teruggekeerd naar de schoolbanken van het CVO van Antwerpen-Zuid en het CVO/IVO van Brugge.

Bpost werft ook weinig geschoolde personeelsleden aan. Het biedt hen niet alleen werk, maar tegelijk ook vorming en de mogelijkheid om hun beroepservaring met een ervaringsbewijs of een diploma officieel te laten erkennen.

Wie een diploma verwerft, heeft meer tewerkstellingskansen en verbetert zijn toekomstperspectieven binnen het bedrijf. Daarom start bpost met een initiatief voor de medewerkers die geen diploma hoger secundair onderwijs hebben.

In samenwerking met de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO) en het Centre de Promotion Sociale biedt bpost zijn medewerkers de mogelijkheid om een twee jaar durend opleidingsprogramma te volgen, voornamelijk via afstandsonderwijs. Dit programma valoriseert de vaardigheden en de kennis die zij tijdens hun professionele activiteiten opgedaan hebben en biedt het vooruitzicht op een diploma hoger secundair onderwijs. In september beginnen er nog eens 350 studenten in Belgiƫ.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen