< Terug naar overzicht

Bonden bij Philips Brugge sluiten stakingsacties niet uit

Een vakbondsfront van LBC (ACV) en BBTK (ABVV) is bezorgd over de toekomst van de Philips-fabriek in Brugge, waar televisietoestellen worden geproduceerd. Ruim 130 arbeidsplaatsen zouden in gevaar zijn.

Het wegvallen van de laatste twee productielijnen voor klassieke televisietoestellen en de mogelijke verplaatsing van de productie van platte televisieschermen brengt 100 arbeiders- en 30 bediendenjobs in gevaar.
Philips Brugge, waar ongeveer 550 mensen werken, heeft voor dit jaar een goed gevuld orderboek. Maar in Korea en China investeert het concern miljarden euro voor de ontwikkeling en de productie in 2005 van de volgende generaties platte televisieschermen, zeggen de vakbonden.
In Brugge zijn, naast de ontwikkelingsafdeling, nog twee grote lijnen actief die instaan voor de productie van klassieke televisietoestellen. Vorig jaar werden er nog 300.000 gemaakt. De lijnen worden nu overgebracht naar Hongarije. Die verhuizing was verwacht, deze naar het Franse Dreux, waar de platte toestellen voorlopig verder zouden worden geproduceerd, echter niet. De bonden krijgen geen duidelijk antwoord van de directie en sluiten stakingsacties niet uit.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen