< Terug naar overzicht

Bloot niet gewenst op werkvloer

In de zomermaanden ergeren vele werknemers zich aan teenslippers en zomerkleding waardoor bloot van collega’s zichtbaar wordt. Bovendien moeten velen harder werken omdat collega’s op vakantie zijn.

Het vakantiegevoel en de ‘zomerse’ kledingstijl bij sommige medewerkers zorgt voor ergernis bij collega’s. Dat blijkt uit diverse peilingen op de website van FNV Bondgenoten, de Nederlandse vakbond voor werknemers in de landbouw, industrie, zakelijke dienstverlening, handel en personenvervoer. Het gaat niet om een representatief onderzoek, maar het geeft wel een indruk van wat er leeft op het werk tijdens de zomer. Zo zegt 53% van het personeel blote bierbuiken niet meer te kunnen aanzien op de werkvloer. Bijna een kwart van de werknemers stoort zich aan teenslippers.

Volgens de FNV-bond is er van een vakantiegevoel vaak geen sprake onder de werkenden in de zomer. Bijna de helft van de werknemers vindt dat ze dubbel zo hard moeten werken omdat collega’s op vakantie zijn. Minder dan een kwart heeft wel tijd om achterstallige klussen weg te werken en 22% merkt geen verschil.

Vele vakantievierders missen hun collega’s niet. Bijna acht op de tien sturen geen vakantiekaartje naar het werk. Ruim vier op de tien stellen: “Even geen werk en ook geen collega’s.” Bijna 40% stuurt geen enkele ansichtkaart. Voor amper 21% is het vanzelfsprekend een vakantiekaartje te sturen.

De vakantieplanning zorgt voor weinig spanningen. Bij 27% van de respondenten is het wel elk jaar een gedoe. Maar 37% stelt er onderling wel uit te komen, bij 6% bepaalt de baas de vakantieplanning en bij 10% gaan mensen met schoolgaande kinderen voor. Zo’n 14% gaat liever in het laagseizoen op vakantie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen