< Terug naar overzicht

Bitter weinig arbeidskansen voor migranten

Migranten afkomstig van buiten de Europese Unie krijgen weinig kansen op de arbeidsmarkt. Van degene die toch een job hebben, werkt één op de drie onder zijn of haar kwalificaties. Vooral België scoort op dit vlak bijzonder slecht.

Bijna één op de tien EU-burgers is buiten Europa geboren. Nieuwe cijfers van Eurostat tonen aan dat de nieuwe migranten in de EU op sociaaleconomisch vlak in een weinig benijdenswaardige situatie verkeren. Een job vinden is voor hen veel moeilijker dan voor de autochtone bevolking. Velen opteren er dan maar voor om het eerste het beste baantje aan te nemen. Daardoor werkt minstens een derde van hen onder zijn diploma.

De analyse toont aan dat migranten in België het moeilijkst hebben. De werkloosheid bij in het buitenland geboren migranten is drie keer hoger dan bij autochtonen. België scoort hier het slechtst. In Nederland, Frankrijk en Duitsland is dit ‘maar’ dubbel zo hoog.

Opmerkelijk is ook dat de kans om af te glijden naar armoede en sociale uitsluiting veel groter is bij migranten (36 procent) dan bij de autochtone bevolking (13 procent). Ook op dit vlak scoort België het slechtst.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen