< Terug naar overzicht

Bike to Work motiveert Belgische werknemers op de fiets

Zo’n 5000 Belgische werknemers hebben zich al geregistreerd op de website van Bike To Work, een initiatief van de Fietsersbond. De site motiveert en geeft tips om dagelijks met de fiets naar het werk te rijden. Bedrijven kunnen daar ook hun voordeel mee doen.

Bike to Work organiseert twee grote acties per jaar, heeft een puntensysteem opgezet en geeft allerhande tips om het woon-werktraject zoveel mogelijk met de fiets te doen. Nagenoeg 100 bedrijven en organisaties schreven zich al in.

Een fietsende werknemer krijgt een punt per dag. Het aantal kilometers doet er niet toe. Wie voldoende punten spaart, kan die omzetten in geschenken (zoals een theaterkaartje, lunchkorting of fietsaccessoires).

De Fietsersbond merkt op dat de fiets heel wat voordelen biedt. De werknemer werkt aan zijn gezondheid en de werkgever krijgt fittere werknemers, die zorgen voor een hogere productiviteit. Fietsen werknemers zijn gemiddeld een dag minder ziek per jaar.

Bovendien verhoogt de fietspromotie het imago van het bedrijf. Het kadert ook in ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen