< Terug naar overzicht

Bijna helft werknemers heeft ooit relatie met collega of manager

Valentijn op het werk? Liefde op de werkvloer wordt almaar meer aanvaard. Steeds meer werknemers vinden dat daten met een collega moet kunnen. En ook een liefdesrelatie met een manager is niet langer taboe.

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers (45 procent) vindt dat daten met een collega moet kunnen, zo blijkt uit een enquête van HR-dienstengroep Unique. 15 procent heeft geen bezwaar tegen een liefdesrelatie op de werkvloer, op voorwaarde dat de ene geen manager van de andere is.

Een kleine groep werknemers (8 procent) is juist op zoek naar een relatie met een manager. Voor promotie zijn ze bereid alles te doen, geven ze toe. Voor een derde van de ondervraagden blijft een relatie op de werkvloer nog wel onaanvaardbaar. 32 procent gaf aan liever ontslag te nemen dan te daten met een collega.

De enquête toont aan dat aan de mate waarop liefde ontluikt op de werkvloer weinig is veranderd. De houding ertegenover daarentegen wel. In 2010 vond een kwart van de ondervraagden flirten met een leidinggevende onaanvaardbaar, dat percentage ligt nu bijna tien procent lager.

Huwelijksbootje


Drie op de tien werknemers die een relatie met een collega hebben gehad, zijn met hem/haar vervolgens ook mee in het huwelijksbootje gestapt. Dit blijkt uit een ander onderzoek verricht door CareerBuilder.

46 procent van de ondervraagden in dit onderzoek gaf toe ooit een relatie met een collega te hebben gehad, 19 procent zelfs twee of meer relaties. Daten met de manager blijkt relatief populair: 26 procent van de ondervraagden gaf aan een relatie met de manager te hebben gehad.

Relaties op de werkvloer beginnen meestal door een samenwerking tussen de collega’s in kwestie, 46 procent van de relaties ontluiken hier. Bedrijfsfeesten vormen 13 procent van de gelegenheden. Andere genoemde situaties zijn overuren, happy hours na werktijd, de middaglunch of een zakenreis.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen