< Terug naar overzicht

Betere balans tussen werk en privé belangrijkste voordeel van 'het nieuwe werken'

Een betere balans tussen werk en privé, efficiënter kunnen werken op eigen tijdstippen en een zelf gekozen werkplek zijn volgens werknemers en werkgevers de belangrijkste voordelen van 'het nieuwe werken'.

Dat blijkt uit een online-enquête van het Nederlandse opleidingsinstituut ISBW Opleiding en Training. Een betere balans tussen werk en privé, efficiënter kunnen werken omdat men zelf beslist wanneer en waar, en een gevoel van vertrouwen door de werkgever: dat zijn de drie belangrijkste voordelen van 'het nieuwe werken' volgens werknemers.

De grootste nadelen van zijn volgens werknemers het gemis aan sociale contacten met collega’s, privétijd die snel werktijd wordt en het ontbreken van een gevoel van betrokkenheid bij de organisatie.

Werkgevers zien grosso modo dezelfde voor- en nadelen. Volgens hen is efficiënter kunnen werken omdat werknemers zelf bepalen waar en wanneer ze werken, het belangrijkste voordeel. Daarna komt een betere balans tussen werk en privé en het vermijden van files.

Als grootste nadeel zien werkgevers het gemis aan sociale contacten met collega’s, een lagere betrokkenheid bij de organisatie en de privétijd die snel werktijd wordt.

Dat 'het nieuwe werken' ook goed is voor het milieu, daar liggen werknemers en werkgevers niet van wakker.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen