< Terug naar overzicht

Best Gevormd Bedrijf 2004: Begeleid Wonen Leuven, Thromb-X en D-Logistics vallen in de prijzen

Op 17 november reikte JCI Leuven voor de eerste keer de Award Best Gevormd Bedrijf uit. Met deze prijs wordt het vormingsbeleid van ondernemingen in de Leuvense regio beloond.

De award werd toegekend aan telkens één bedrijf in volgende categorieën: social profit, bedrijven met minder dan 50 werknemers en bedrijven met 50 of meer werknemers. Binnen de social profit ging de award naar Begeleid Wonen Leuven, in de categorie minder dan 50 werknemers werd Thromb-X beloond en voor de categorie 50 of meer werknemers sleepte D-Logistics de award in de wacht.
Met de Award Best Gevormd Bedrijf wil JCI Leuven ondernemingen uit de Leuvense regio belonen die zich tijdens het voorbije jaar hebben onderscheiden door hun aandacht voor vorming en opleiding van zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers. Via een dergelijk initiatief wil JCI Leuven een genderneutraal vormingsbeleid stimuleren.
Voor dit project werkte JCI Leuven samen met toonaangevende partners zoals het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA, KU Leuven), het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het VESOC (Vlaams Economisch Sociaal Overlegcomité). De actie genoot ook de actieve steun van HR Square.
De jury die de prijzen toekende, bestond uit een panel van vertegenwoordigers uit de academische, politieke en bedrijfswereld: Jef Staes (Engine of Innovation), Ben Greeven (Mercuri Urval), Patricia Ceysens (VLD), Mieke Nicolai (VDAB), Fons Janssens (Asco Industries), Katia Van Belle (Training Institute Flanders) en Marleen Boen (Ithaka).
Binnen elke categorie werden telkens drie organisaties genomineerd. In totaal werden dus negen bedrijven voorgedragen. In de categorie social profit waren dit Begeleid Wonen Leuven, Ter Wende en Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant. In de categorie minder dan 50 werknemers ging het om Peeters, Dental Labo Denil en Thromb-X. In de categorie 50 of meer werknemers vinden we Stad Leuven, D-Logistics en LMS International terug.
De initiatiefnemer, Junior Chamber International of kortweg JCI (www.jci.cc) is een wereldwijde vereniging voor jongvolwassenen tussen 18 en 40 jaar, die positieve veranderingen in zichzelf en hun gemeenschap trachten te bereiken door het nemen van initiatieven en het ontwikkelen van leiderschap en ondernemingszin. De Leuvense kern bestaat al meer dan 30 jaar en telt een vijftigtal leden en kandidaat-leden.

HR Square 19
Liesbeth Vanbouwel (Begeleid Wonen Leuven, winnaar social profit): "Deze award is een erkenning voor onze organisatie en zal zeker een speciale plaats krijgen in onze nieuwe kantoren. We zijn er enorm blij mee!"
Liesbeth Vanbouwel
GF


HR Square 19
Louis Tobback (burgemeester Leuven, links): "De aandacht voor vorming en opleiding is een belangrijk aspect van de toekomstvisie voor onze streek."
Louis Tobback
GF

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen