< Terug naar overzicht

Best betaalde HR-manager: 6,2 miljoen dollar

Paul McBride van Black & Decker blijkt de best betaalde HR-manager in de VS. Zijn loonpakket in 2003: 6,2 miljoen dollar. Hij voert de Workforce-ranglijst van best betaalde HR-professionals aan.

Op een ranglijst opgesteld door Aon Consulting en het HR-vakblad Workforce prijkt Paul McBride helemaal bovenaan als best betaalde HR-manager in de Verenigde Staten. De delicate hitparade is gebaseerd op gegevens uit 2003 bij beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven. McBride reef 6,2 miljoen dollar binnen, een bedrag waarin zowel het salaris, de bonus en de aandelenopties zitten.

McBride kwam naar Black & Decker in 1999 na een carrière bij het befaamde Genral Electric (GE). De econoom was er algemeen directeur van de wereldwijde siliconenbusiness, voor hij zich op het HR-domein stortte.
Ervaring bij GE blijkt een goede zaak te zijn om hoog in de rangen én de loonpakketten te klimmen. In de toptien van Aon Consulting en Workforce hebben nagenoeg alle HR-managers een ruime ervaring opgedaan bij GE of Pepsi (en zijn afdeling Frito-Lay).

Op nummer twee vinden we Dennis Donovan, HR-manager bij The Home Depot. Hij streek in 2003 ruim 5,4 miljoen dollar op. Ook Donovan leerde de knepen van het managementvak bij GE. Hij is jurist, heeft ook een universitaire opleiding industriële relaties achter de rug en bezit een MBA van de University of Massachusetts.

Nummer drie, Leo Taylor, komt van Pepsi’s Frito-Lay en is nu aan de slag bij Pulte Homes. Ongetwijfeld is deze universitair (industriële relaties en arbeidsrelaties) de kleurrijkste van het topgezelschap. Hij gaat geen sterke uitspraken uit de weg, heeft een agressieve, recht voor de raap managementstijl. Eén van zijn recente uitlatingen zal wel niet zo goed onthaald zijn door zijn team. Hij wil zijn 30 medewerkers beperken tot 20, omdat hij HRM zoveel mogelijk in de lijn wil. Hij verdiende in 2003 in totaal bijna 4,2 miljoen dollar bij Pulte Homes.

De volledige toptien:
1. Paul McBride, Black & Decker: 6,2 miljoen dollar.

2. Dennis Donovan, The Home Depot: 5,4 miljoen dollar.

3. Leo Taylor, Pulte Homes: 4,2 miljoen dollar.

4. William Roskin, Viacom: 3,9 miljoen dollar.

5. Brent Stanley, PG&E: 3,4 miljoen dollar.

6. Bruce Johnson, Timberland: 3 miljoen dollar.

7. Robert Foreman, SPX: 2,9 miljoen dollar.

8. Brian Brooks, Interpublic Group: 2,6 miljoen dollar.

9. Jeffrey Smith, Cincinnati Bell: 2,2 miljoen dollar.

10. John Holleran, Boise Cascade: 2,19 miljoen dollar.

Opvallend: bij de tien toppers vinden we geen enkele vrouw. In de top-25 vinden we amper één vrouw (LaNette Zimmerman bij NiSource). Nochtans is 70% van de ruim 180.000 leden van de Amerikaanse beroepsvereniging Society for Human Resource Management (SHRM) vrouw.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen