< Terug naar overzicht

Bespaart controleren van referenties u onaangename verrassingen?

Een recent onderzoek van de Amerikaanse Society for Human Resource Management (SHRM) leert dat meer dan 70% van HR-professionals van mening is dat referentiechecks goed zijn om zwakpresteerders te identificeren voor de aanwerving. Bijna 40% besteedden de voorbije jaren meer tijd aan de controle van referenties.

Het SHRM-onderzoek is gebaseerd op de antwoorden van een toevallige steekproef van 345 leden van deze beroepsorganisatie. Van deze respondenten schakelt 69% een of andere vorm van controle op referenties of achtergrond van sollicitanten in. De controle gebeurt meestal intern, hoewel toch iets meer dan de helft deze activiteit gedeeltelijk uitbesteedt. Ze is volgens 73% van de respondenten matig tot zeer effectief om tijdig zwakpresteerders te identificeren.


De meest voorkomende ‘inconsistenties’ in wat sollicitanten de toekomstige werkgever vertellen, hebben betrekking op datums van vorige banen, misdrijven, vorige functietitels en vorige lonen. Maar ook inzake certificaten, diploma’s, opleidingen en scholen, wangedrag en professionele sancties vallen sollicitanten wel eens door de mand.


Controle is evenwel niet altijd gemakkelijk: 54% van de bedrijven verschaft geen informatie over vroegere werknemers, uit schrik voor aanklachten. Mochten ze in dit verband beschermd zijn tegen rechtszaken van zich gedupeerd voelende ex-werknemers, dan zou driekwart van de Amerikaanse HR-professionals bereid zijn meer informatie te verschaffen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen