< Terug naar overzicht

Belgische werknemers pessimistisch over toekomst

Onzekerheid is het overheersende gevoel bij Europese werknemers. Bij Belgische werknemers is dat niet anders. Iets meer dan een derde heeft vertrouwen in de leiders van hun organisatie en geloven niet in de strategie van het bedrijf. Werknemers verlangen dan ook naar zekerheid en stabiliteit in hun carrière.

Onderzoek van Towers Watson in 28 landen toont aan dat onzekerheid het overheersende gevoel is bij de Europese werknemers. Bij de Belgische populatie, waarvan 750 mensen deelnamen in het onderzoek, is dit niet anders.

Meer dan de helft (54 procent) vindt dat de organisaties waarvoor ze werken onvoldoende in staat zijn de veranderingen door te maken die nodig zullen zijn in de toekomst. Slechts 58 procent geeft dan ook aan in de doelen en strategie van hun bedrijf te geloven, waarmee België beduidend lager scoort dan de andere landen in het onderzoek.

Werknemers voelen zich vastgeroest in hun huidige werkomgeving. Twee op de drie medewerkers is er niet van overtuigd dat ondernemingen voldoende mogelijkheden geven tot persoonlijke ontwikkeling en één op de drie denkt dat het noodzakelijk is om hun huidige organisatie te verlaten om een volgende stap in hun carrière te kunnen zetten.

Zekerheid


Verder geven Belgische werknemers (69 procent) aan dat ze geen connectie zien in hun prestaties en hun uiteindelijke verloning. Dit wordt verder bevestigd doordat slechts 40 procent van de bedrijven een duidelijk onderscheid maken tussen topmedewerkers en mensen die simpelweg geven wat van hen verwacht wordt. Hierdoor is er geen stimulans om zich volledig in te zetten voor de onderneming en bevindt de Belgische werknemerspopulatie zich in stilstand.

Slechts 28 procent van de bedrijven heeft een expliciete deal, of employee value proposition waarmee werknemers zich kunnen identificeren. Leiderschap is cruciaal in een degelijk communicatiebeleid. Amper 38 procent heeft echter vertrouwen in de leiders van hun organisatie en schaart zich achter wat wordt verkondigd door het management.

Een Europese trend is dat werknemers duidelijk neigen naar meer zekerheid en stabiliteit in hun carrière. Dat vertaalt zich zowel in hun preferentie naar werkgevers, waarbij jobzekerheid de belangrijkste factor is bij het aantrekken van mensen, als in hun verloningspakket, waarbij werknemers vandaag duidelijk meer aandacht geven aan een zeker en voldoende hoog pensioen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen