< Terug naar overzicht

Belgische werknemers hebben geen hoge pet op van oudere collega’s

Belgische werknemers zijn niet enthousiast over de kwaliteiten van 50-plussers. Ze worden als duur, niet flexibel en weinig creatief aanzien. Toch willen werknemers maatregelen die hun oudere collega’s langer op de werkvloer te houden. Daarvoor kijken ze vooral naar de overheid. Bovendien mag er niet geraakt worden aan de pensioenleeftijd.

Dat blijkt uit het onderzoek van InSites Consulting in opdracht van human resources dienstverlener Tempo-Team bij duizend Belgische werknemers en 240 50-plussers. De helft van de ondervraagde werknemers vindt dat er voldoende oudere mensen aan de slag zijn. Bij de ondervraagden onder de 50 zegt 54 procent ja, bij de ouderen zelf is dat 63 procent.

De ruime meerderheid ziet het meeste heil in aangepast werk, flexibele werkuren of deeltijds werk om vijftigplussers in dienst te houden. Een verplichting om langer te werken ziet maar 40 procent van de mensen zitten.

Slechts 27 procent van de ondervraagden gaat akkoord met het optrekken van de pensioenleeftijd. Ook het afschaffen van het brugpensioen (31 procent) en een verlenging van de minimale loopbaanduur (38 procent) kennen maar weinig bijval.

De werknemers verwachten vooral oplossingen van de overheid. 70 procent wil meer subsidies van de overheid voor bedrijven die oudere werknemers aanwerven. Bedrijven die dat niet doen, moeten volgens de ondervraagden een quotum opgelegd krijgen.

Hardnekkige clichés


Iets meer van de helft van de Belgische werknemers zegt dat er door de uitstroom van 50-plussers heel wat kennis verloren gaat. Door iets minder dan de helft (47 procent) van alle ondervraagde werknemers wordt dat ook als een verlies ervaren.

Desondanks hebben de werknemers over het algemeen geen hoge pet op van hun oudere collega's. Zo worden 50-plussers door 64 procent van de ondervraagden beschouwd als dure werkkrachten, die vaker afwezig zijn wegens ziekte of familiale omstandigheden (49 procent).

Slechts zeven procent van de ondervraagden vindt dat 50-plussers open staan voor vernieuwing. En ook op kwaliteiten als leergierigheid (9 procent), flexibiliteit (15 procent) en creativiteit (16 procent) scoren oudere werknemers in de ogen van hun jongere collega's slecht.

Het is overigens opvallend dat er een nagenoeg omgekeerde perceptie bestaat van de kwaliteiten en karakteristieken van jonge werknemers (18 tot 29 jaar). Die worden wel als creatief en leergierig en open voor vernieuwing gezien. Wel worden ze veel meer gedreven door geld en zijn ze minder loyaal.

Bron: Knack/De Redactie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen