< Terug naar overzicht

Belgische werknemers blijven bereikbaar tijdens vakantie (maar niet altijd van harte)

De meeste Belgen nemen hun telefoon op als een collega hen belt tijdens hun vakantie. Al is dat niet altijd uit vrije wil.

Dat blijkt uit onderzoek van de jobsite StepStone bij meer dan 15.000 Europeanen.

Nagenoeg zeven op de tien Belgen nemen hun mobiele telefoon op als er tijdens hun vakantie iemand van het werk belt. Ze zijn dus altijd bereikbaar als er problemen of vragen zijn op het werk.

De redenen waarom ze hun telefoon beantwoorden zijn wel verschillend. Bijna de helft van de Belgen blijft beschikbaar voor het werk omdat ze hun job echt graag doen. Meer dan één op de vijf zegt echter telefoons te beantwoorden uit angst voor negatieve gevolgen als hij dat niet zou doen.

In vergelijking met andere Europeanen blijken de Belgen de grootste angsthazen te zijn. In andere landen gaven veel minder mensen aan dat ze hun telefoon beantwoorden uit angst voor negatieve gevolgen. In de meeste andere Europese landen is de liefde voor de job de belangrijkste reden om beschikbaar te zijn tijdens de vakantie.

Negen op de tien Noren en acht op de tien Zweden beantwoorden werkgerelateerde telefoons tijdens hun vrije dagen. Ze doen dit ook in meer gevallen uit liefde voor hun werk dan andere Europeanen. De Duitsers, Oostenrijkers en Nederlanders zijn veel minder bereikbaar.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen