< Terug naar overzicht

Belgische werknemer wil meer opleiding

Internationaal onderzoek toont aan dat ruim driekwart van de Belgische werknemers bezorgd is dat hun huidige kennis en vaardigheden over vijf jaar niet meer voldoende zullen zijn. Ze vragen méér en beter op hun carrière afgestemde opleidingen.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van HR-dienstverlener Kelly Services, toont aan dat ruim een derde van de ondervraagde werknemers wereldwijd zegt dat opleidingen, aangeboden door de werkgever, niet afgestemd zijn op hun verdere carrière. Het onderzoek zou de mening weergeven van bijna 100.000 werknemers in 34 landen, inclusief België en Luxemburg.

De Belgische kerncijfers van dit onderzoek:
 • Generatie Y (18 tot 29 jaar) is het meest tevreden over de opleidingen die ze mogen volgen. 57 procent zegt dat deze opleidingen hen bijkomende vaardigheden opleveren die in hun verdere carrière van pas zullen komen.

 • 77 procent van Generatie X (30 tot 47 jaar) geeft aan dat binnen de vijf jaar hun huidige vaardigheden zullen moeten worden uitgebreid om de evoluties op de werkplek mee te kunnen volgen.

 • Opleiding door professionele lesgevers wordt door de werknemers beschouwd als de beste opleidingsmethode.

 • HR-professionals komen onder druk te staan, want ruim de helft (55 procent) van de respondenten geeft aan dat hun HR-departement hen (nog) niet heeft geholpen om de opgelegde doelstellingen te behalen.

 • Over alle generaties heen blijkt dat er meer mannen dan vrouwen zich zorgen maken dat hun vaardigheden moeten worden uitgebreid in de komende vijf jaar om zo de wijzigende ontwikkelingen te kunnen volgen.


 • Gedeelde verantwoordelijkheid


  Ongeveer driekwart (73 procent) van de respondenten geeft aan dat opleiding een gedeelde verantwoordelijkheid is voor zowel werkgever als werknemer.
  Bij voorkeur wordt er gekozen voor training door professionals (39 procent), gevolgd door on-the-job training (37 procent), persoonlijke opleidingsinitiatieven (17 procent) en bijkomende opleidingen aan de hogeschool of universiteit (7 procent).

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen