< Terug naar overzicht

Belgische werkgevers blijven aanwerven, maar zijn op hun hoede

Werkgevers blijven behoedzaam omspringen met aanwervingen. Het aantal aanwervingen door Belgische werkgevers blijft tijdens het tweede kwartaal van 2012 stabiel in vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar. In vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar is de tewerkstellingsprognose evenwel gedaald met 8 procentpunten.

Dat blijkt uit de Manpower Barometer. Uit de antwoorden van 750 werkgevers die de HR-dienstenverlener eind januari 2012 ondervroeg, blijkt dat 85 procent van de werkgevers het op een status-quo houdt op het vlak van de loonmassa voor het volgende kwartaal. Acht procent is van plan om medewerkers aan te werven, tegenover 4 procent die overweegt om medewerkers te ontslaan.

De netto tewerkstellingsprognose stijgt met 3 procentpunten. Dat is nauwelijks minder dan het vorige kwartaal, maar wel een aanzienlijke daling met acht procentpunten ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011.

Regionale verschillen


Net als in het vorige kwartaal, zijn de Brusselse werkgevers de grootste optimisten en nemen hun rekruteringsintenties licht toe tot 9 punten. Dat cijfer ligt in lijn met dat van vorig kwartaal en van het 2e kwartaal van 2011 (een toename met 1 punt).

In Vlaanderen en Wallonië daarentegen daalt de Index tot +1, zowel ten opzichte van het vorige kwartaal als op jaarbasis. In beide regio’s vallen de tewerkstellingsintenties dus zo goed als stil. Dat was al geleden van het eerste kwartaal 2010.

Vooral de sectoren financiële instellingen, verzekeringen, vastgoed en diensten zijn optimistisch, gevolgd door de industrie, de sector elektriciteit, gas en water. In de andere sectoren zijn de werkgevers voorzichtig. In de landbouwsector, de groot- en kleinhandel en de publieke sector zijn de tewerkstellingsvooruitzichten negatief.

Wereldwijd


Wereldwijd worden de arbeidsmarkten stabieler. Toch blijft, vooral in Europa, de economische malaise wegen op het vertrouwen van de werkgevers die bovendien af te rekenen krijgen met een schommelende vraag.

Ondanks die aanhoudende onzekerheid, voorspellen de werkgevers in 32 van de 41 landen en gebieden die de Manpower Barometer dekt, dat ze meer mensen zullen aanwerven in het tweede kwartaal van 2012. In vergelijking met vorig kwartaal blijven de prognoses in 37 landen relatief stabiel of nemen ze zelfs licht toe. Op jaarbasis daarentegen daalt de index in 24 landen.

Het grootste optimisme vinden we in India (+44) – het land dat reeds voor de zeven opeenvolgende keer op kop ligt van alle bevraagde landen – en in Brazilië (+39), waar de werkgevers volop beginnen aan te werven gestuwd door het komende wereldkampioenschap voetbal in 2014 dat tot 700.000 jobs zou moeten creëren. Ook uit de Verenigde Staten (+10) komen er positieve signalen.

Grote tegenstellingen


In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) blijven de rekruteringsintenties van de werkgevers in 12 van de 23 landen relatief stabiel ten opzichte van het eerste kwartaal 2012. In negen landen verwachten ze evenwel om hun aanwervingstempo op te voeren. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het contrast sterker: in 13 landen daalt de Manpower Index, terwijl hij stijgt in zeven naties.

De sterkste netto tewerkstellingsprognoses vinden we in Turkije (+26), Israël (+17), Roemenië (+13) en Noorwegen (+11).

In zeven landen echter zijn de werkgevers eerder van plan om de loonmassa in te krimpen dan medewerkers aan te werven: Griekenland (-13), Spanje (-8), de Tsjechische Republiek (-4), Hongarije (-3), Ierland (-2), Italië (-2) en Zuid-Afrika (-2).

In Duitsland daarentegen vinden de bedrijven nauwelijks gekwalificeerde medewerkers en blijven de werkgevers dus optimistisch (+9). In de andere buurlanden van België worden ze behoedzamer: Frankrijk (+2), Verenigd Koninkrijk (+2) en Nederland (0).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen