< Terug naar overzicht

Belgische ambtenaren zijn de oudste ter wereld

Met 44 procent van de Belgische federale ambtenaren die binnen dit en 15 jaar met pensioen gaan, is het Belgische ambtenarenkorps het oudste ter wereld.

Dat blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die de kranten van De Persgroep inkeken.
De OESO onderzocht de werking van de overheden naar aanleiding van de huidige budgettaire problemen. Die zullen ertoe leiden dat de overheid efficiënter moet werken.
Het aantal ambtenaren in België (alle overheden samen) is overigens niet zo uitzonderlijk hoog. Ons ambtenarenkorps is goed voor 17,1 procent van de beroepsbevolking. Japan telt het laagste aantal ambtenaren (5 procent), Noorwegen het hoogste (29 procent).

Overheidsschuld


De Europese Commissie publiceerde ook geactualiseerde cijfers over de tekorten en de overheidsschuld. In België bedroeg het tekort in 2008 1,2 procent van het bruto binnenlands product, de schuld 89,8 procent. Het was voor het eerst in vele jaren dat de Belgische overheidsschuld opnieuw steeg.
De Commissie becijferde ook de impact van de reddingsoperaties voor banken. België heeft zich voor 35 miljard euro geëngageerd.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen