< Terug naar overzicht

België meest op zoek naar ingenieurs

Op de Europese arbeidsmarkt zijn te weinig ingenieurs en technische profielen te vinden. Ze staan aan de top van de lijst van meest gezochte profielen, samen met marketingprofielen. Het aantal gezochte ingenieurs is de laatste drie jaar zelfs nog sterk gestegen.

23 procent van de Europese bedrijven wilde in 2009 ingenieurs en technische profielen aanwerven. In 2010 steeg het aantal bedrijven sterk tot 35,6 procent. Het percentage bleef stabiel in 2011-2012: meer dan een derde (36 procent) van de bedrijven wil ingenieurs aanwerven. Dat blijkt uit een studie van jobsite Stepstone.

België is het land dat het meest op zoek is naar ingenieurs. Bijna de helft van de bedrijven (44,3 procent) geeft aan dat ze ingenieurs of technische profielen zoeken. Na België komen Denemarken, Frankrijk en Duitsland. In Oostenrijk en Zweden zijn het minst aantal bedrijven op zoek naar ingenieurs, maar ook daar maken ingenieurs nog een groot deel uit van de arbeidsmarkt. Bijna een derde van de bedrijven in die twee landen zoekt naar ingenieurs (28,4 procent).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen