< Terug naar overzicht

België in top drie meest productieve werknemers

Niet in Japan, Duitsland of de VS, maar in Nederland, België en Noorwegen zijn de meest productieve werknemers ter wereld te vinden. Deze bevindingen doet de statistische overheidsorganisatie van Amerika, het Bureau of Labor Statistics (BLS).

De gemiddelde Amerikaanse werknemer produceert voor 90.000 dollar per jaar, en dat is veel. Maar daar wordt heel lang voor gewerkt. Twee weken vakantie is in de VS gebruikelijk. Voor de meeste Amerikaanse werknemers is overwerken normaal. Sommigen combineren meer banen en werken zowel overdag als ’s avonds.
Als de productiviteit per uur wordt gemeten, produceren Amerikaanse werknemers ieder uur een waarde van 50 dollar. Van de dertien onderzochte landen, halen er vier een hogere productiviteit per uur, namelijk Noorwegen, België, Nederland en Frankrijk. Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Spanje, Japan en Zuid-Korea produceren per uur minder dan de VS.
Amerikanen slijten dus meer uren op de werkplek, maar zijn berekend per uur minder productief dan Belgen. Het BLS suggereert dat de productiviteit in Nederland, België en Noorwegen hoger ligt omdat werknemers er veel vrije tijd hebben door kortere werkweken en langere vakanties. Dit zou werknemers beter motiveren en aanzetten tot een hogere productie.
Maar de hoge productiviteit per gewerkt uur houdt ook een nadeel in: in ons land zijn arbeidsintensieve ondernemingen door de hoge loonkosten grotendeels uit de markt geprijsd. Daardoor kampt België met een lage werkgelegenheid, maar stijgt wel de productiviteit, aangezien alleen de productiefste ondernemingen overblijven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen