< Terug naar overzicht

België en Nederland reiken eerste coachdiploma’s uit

Het Belgische Quintessence Consulting en de Nederlandse Associatie voor Coaching zorgen voor een primeur in de Lage Landen. Ze zijn de initiatiefnemers van de opleiding Certified Personal Coach, die voor het eerst in België en Nederland tien gediplomeerde coaches oplevert.

Certified Personal Coach is een langlopend programma van tien modules van een één tot twee dagen, gespreid over een periode van 1,5 jaar. Op het menu staan ‘coachen als begeleidingsstijl’, ‘coaching als proces’, ‘explorerende interventies’, ‘confronterende interventies’, ‘de coach in u in beeld gebracht’, ‘coachen van leerprocessen’, ‘grenzen van coaching’, ‘de toolbox van de coach’, ‘persoonlijk meesterschap’ en ‘certificering’. De opleiding is opgebouwd conform de competenties van de International Coach Federation (VS) en behoort tot de Europese top op het vlak van gespecialiseerde coachingcursussen. Het certificaat wordt uitgereikt door een curatorium van Belgische en Nederlandse professoren.


De eerste Certified Personal Coaches zijn Hilde Helsen (Kemira Grow How), Carine Leroi (Telenet), Resia Bunnik (KLM), Chris Paelinck (Blagden Packaging), Marian van der Geest (gemeente Breda), Els Schrauwen (Vlamab), Rob van Seters (Schoolbegeleidingsdienst De Kempen), Rudi Francken (Team Performance), Annemarie Bergsma (NDC Grafisch Bedrijf) en Raimond Honig (Honig Consulting). Met hun diploma kunnen zij onder meer vrijstellingen verkrijgen voor de Master of Arts in Coaching and Human Behaviour (Spinoza University, Nederland).


Leen Lambrechts, senior learning coach is trots op de opleiding: “Dit certificaat staat garant voor een doorgedreven coachingexpertise en is een referentie in de sector. De bewustwording en de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces als coach staan centraal.”


De tweede reeks Certified Personal Coach ging van start in januari 2004 en eindigt in juni 2005.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen