< Terug naar overzicht

Belgen zijn passieve jobzoekers

De Belgen die de jobsite Stepstone raadplegen zijn slechts latent op zoek naar een nieuwe job. Ze willen vooral goed op de hoogte zijn van wat leeft op de arbeidsmarkt en slechts eventueel de stap zetten naar een nieuwe job als er zich een kans voordoet.

Uit onderzoek van Stepstone, momenteel de grootste verstrekker van online diensten en oplossingen voor rekrutering in Europa, blijkt dat 22% van de Belgische bezoekers van de site niet van plan is dit jaar van werk te veranderen. In alle andere Europese landen lag dit aantal beduidend lager. De Belgische bezoekers van de site willen dus duidelijk op de hoogte zijn van de kansen op de arbeidsmarkt, maar niet iedereen wil zomaar veranderen: 37% wil zeker in 2007 een nieuwe job vinden en de overige 41% overweegt een jobwissel.
De andere Europeanen zijn blijkbaar actiever op zoek naar een nieuwe job, want meer dan de helft van hen wil zeker dit jaar van job veranderen (55%). Slechts 13% van de Europese bezoekers van StepStone plant geen jobwissel in 2007.
De Italianen zijn al helemaal geen passieve jobzoekers: slechts 6% van hen gaf aan niet van job te willen veranderen. Op de tweede en de derde plaats komen Zweden en Denemarken, met respectievelijk 9 en 10%. Maar liefst 71% van de Italiaanse bezoekers van de StepStone-site wil absoluut dit jaar van job veranderen.
In het totaal namen 20.714 bezoekers van de StepStonesites uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, België, Nederland en Frankrijk deel aan de rondvraag.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen