< Terug naar overzicht

Belgen willen radicale carrièreverandering

Meer dan de helft van alle Europese werknemers overweegt een radicale carrièreverandering. Dat geldt zeker voor de Belgische werknemers.

Volgens een opiniepeiling van Monster is 59% van de Europese werknemers en 65% van de Belgische actieve bevolking van plan zich te herscholen. Slechts 7% van de Europese en Belgische actieve bevolking houdt echt van zijn huidige carrière.

65% van de Belgische werknemers is al in de nabije toekomst van plan een andere opleiding te volgen, 10% is ook van plan van carrière te veranderen, maar dan pas over een aantal jaren. Hoewel vele Belgen een verandering van carrière wel overwegen, zien sommige respondenten (3%) op tegen de tijd en de inspanningen die dat vergt. De grootste belemmering voor zo’n drastische wijziging is echter de verwachte inkomensvermindering (14%).

Spaanse werknemers zijn het minst van alle Europeanen tevreden met hun baan: 82% overweegt een nieuwe opleiding te volgen. En 70% van de Fransen en Finnen denkt ook al aan een andere carrière.

Meest tevreden met hun huidige carrière zijn Hongaren, Duitsers, Denen en Zweden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen