< Terug naar overzicht

Belgen werken ruim drie weken minder per jaar dan Duitsers

De Duitse werknemers in volle loondienst kloppen meer werkuren per jaar dan de Belgische en de Franse. De Belgen presteerden gemiddeld 1765 uren in 2010, tegenover de Duitsers die 1904 uren aan het werk waren.

Dat betekent dat de werknemers in Europa's grootste economie zo'n drie en een halve week langer werkten dan de Belgen in 2010. Dat blijkt uit een onderzoek van het economisch onderzoeksinstituut Coe-Rexecode in Parijs.

De Franse werknemers werken samen met de Finnen het kleinste aantal uren: zo'n 1670 uren. Dat is gemiddeld zowat zes weken minder dan de Duitse collega-werknemers.

Ook andere grote EU-lidstaten zoals Groot-Brittannië, Spanje en Italië liggen qua gemiddelde arbeidstijd achterop tegenover sterkhouder Duitsland. De Britten, Spanjaarden en Italianen presteerden in 2010 respectievelijk 48, 106 en 91 uren minder dan hun Duitse collega-werknemers.

In Frankrijk, zo leert de studie nog, is de arbeidsduur ook het felst verminderd tijdens de afgelopen tien jaar. Franse werknemers die fulltime werken, presteerden in 2010 270 uren minder dan in 1999. In België werken we 28 uren meer op jaarbasis in vergelijking met tien jaar geleden.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen