< Terug naar overzicht

Belgen blijven ook thuis als ze niet ziek zijn

Bijna één Belg op de vijf blijft soms thuis, terwijl hij niet echt ziek is. 11,3 procent van de Belgen doet dat enkel voor ernstige zaken, terwijl 5,3 procent van de Belgen zich ook af en toe ziek meldt wanneer ze gewoon geen zin hebben om te werken.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van StepStone, waaraan meer dan 11.400 bezoekers van de StepStone-sites in Europa deelnamen.

Denen zijn het meest geneigd om thuis te blijven, terwijl ze niet echt ziek zijn. Meer dan 29 procent van hen geeft toe dat ze af en toe doen alsof ze ziek zijn om niet te moeten gaan werken. 21 procent doet dit alleen als ze vinden dat ze daar een goede reden toe hebben, terwijl 8 procent zich ook ziek meldt als ze gewoon geen zin hebben om te werken.

De Belgen delen de tweede plaats in de top tien met de Oostenrijkers. In beide landen zegt 17 procent dat ze wel eens thuis blijven, terwijl ze eigenlijk niet echt ziek zijn. Het Europese gemiddelde ligt wat lager, namelijk op 15 procent.

De Fransen en de Nederlanders melden zich niet snel ziek. Respectievelijk 10 procent en 11 procent van hen hebben zich al eens onterecht ziek gemeld.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen