< Terug naar overzicht

Belgen bang van evaluatiegesprekken

Volgens een in opdracht van Robert Half Finance en Accounting uitgevoerde enquête heeft in België een op drie werknemers nooit een evaluatiegesprek met zijn chef. Evaluatiegesprekken zijn trouwens over het algemeen minder courant in België dan in andere landen.

Het onderzoek vond plaats bij 1550 HR- en financieel managers in negen landen (Australië, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk).
Voor de volledige steekproef heeft gemiddeld 60% van de werknemers wereldwijd één keer per jaar een evaluatiegesprek met zijn baas. In België is dit voor minder dan de helft van de werknemers het geval (48%). Vergeleken met buurlanden Duitsland (66,7%), Frankrijk (72,3%), Groot-Brittannië (60,7%) en Nederland (55%) scoort België dus laag.
Bovendien voert 31% van de ondervraagde in België nooit een evaluatiegesprek met zijn medewerkers. Internationaal is dit het geval voor slechts 17,2% van de deelnemers aan dit onderzoek.
Voorts blijkt dat slechts 30% van de Belgische managers een evaluatiegesprek met de medewerkers zeer belangrijk vindt voor het verbeteren van hun prestaties. Opnieuw een lage score vergeleken met Nieuw Zeeland (72%), Australië (64,7%), Ierland (64%), het VK (63,3%), Duitsland (57,3%), Nederland (56%) en Frankrijk (41%). Alleen Tsjechië behaalt met 31% een met België vergelijkbaar resultaat.
In België beoordelen de meeste managers hun medewerkers op het behaalde resultaat (35%) en de motivatie (28%). Het motivatiecriterium wordt echter niet in alle deelnemende landen als zeer belangrijk ervaren. In Ierland (8%), Nieuw-Zeeland (5%) en Australië (3,3%) scoort dit criterium bijzonder laag. In Duitsland (38,3%) en Nederland (26%) daarentegen vinden managers motivatie eveneens een belangrijk criterium.
Prestatie of de manier waarop het resultaat bereikt wordt, is in België en Frankrijk minder belangrijk dan elders in Europa en daarbuiten. In deze twee landen is het behaalde resultaat (met 44,3% in Frankrijk en 35% in België), het belangrijkste evaluatiecriterium.
Wereldwijd scoorde prestatie met een gemiddelde van 40,5% het hoogst bij de deelnemers aan dit onderzoek. Koploper van de landen die prestatie het belangrijkste criterium vinden is Ierland (62%), gevolgd door Duitsland (52,3%), Groot-Brittannië (43,3%), Australië (42,7), Nieuw Zeeland (42%), Tsjechië (42%) en Nederland (30%). Slechts 22% van de Belgische ondervraagden vindt prestatie een belangrijk criterium, in Frankrijk is dit nog 26%.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen