< Terug naar overzicht

Belg wil carrière maar niet ten koste van privéleven

Belgen willen wel graag carrière maken, maar niet ten koste van alles. Slechts een minderheid wil kost wat kost hogerop geraken.

Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone, waaraan 1308 Belgen deelnamen. Eén op de vier Belgen vindt een leuke job en een goede balans werk en privé het allerbelangrijkste. Carrière maken is niet hun prioriteit.

De meerderheid van de Belgen is iets ambitieuzer: 56 procent zegt wel hogerop te willen geraken, maar niet ten koste van andere zaken.

Er is ook wel een niet onbelangrijke groep Belgen die over lijken zou gaan voor hun carrière: 19 procent van de Belgen zegt dat ze er alles voor zouden doen om carrière te maken.

In 2007 stelde StepStone dezelfde vraag. De resultaten zijn ongeveer gelijklopend, maar toch willen iets minder Belgen kost wat kost carrière maken. Michel Tubbax, managing director van StepStone, begrijpt dit: “Deze evolutie lijkt me logisch. De yuppie-periode van de jaren 80 en 90, waar de mensen leefden om te werken, ligt achter ons. Een gezonde balans tussen arbeid en privéleven staat nu hoog op de verlanglijst van de werknemers.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen