< Terug naar overzicht

Belg meest tevreden werknemer van Europa

Uit de cijfers van de European Motivation Index blijkt dat Belgen, samen met Duitsers, de meest tevreden werknemers van Europa zijn.

Jaarlijks voert het Nederlandse onderzoekskantoor Effectory een onderzoek uit onder medewerkers in Belgiƫ, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Spanje, Italiƫ en Engeland. Het vraagt hen naar motivatie, betrokkenheid, tevredenheid en engagement of bevlogenheid. Uit de cijfers blijkt dat Belgen en Duitsers de meest tevreden medewerker van Europa zijn. Beide groepen scoren gemiddeld een 7,1 op deze HR-variabele. Opvallend: Duitsers zijn ook de meest betrokken medewerkers van Europa. Als enige Europese land scoort Duitsland een 7 op betrokkenheid.

Belgen en Duitsers zijn ook erg gemotiveerd, maar onze noorderburen zijn het meest gemotiveerd. Frankrijk en Spanje scoren op dit punt het laagst. Volgens de index is motivatie een proces waarin medewerkers oprecht hun best doen voor de organisatie en daarmee resultaten willen bereiken. Gemotiveerde medewerkers zijn van groot belang voor de organisatie, aldus de opstellers van de index. Ze stuwen de organisatie vooruit, waar de werksfeer, werkhouding, klantgerichtheid en bedrijfsresultaten van profiteren.

In tegenstelling tot Duitse en Belgische werknemers zijn de Britse medewerkers het minst tevreden. Zij scoren een 6,1 op algemene tevredenheid.. Het meest bevlogen zijn de Zweden.

De resultaten van dit onderzoek zijn sinds begin augustus terug te vinden op de website www.motivation-index.com. Deze site geeft daarmee het arbeidsethos in Europa cijfermatig weer.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen