< Terug naar overzicht

Begeleiding van partners expats doet kans op succes stevig toenemen

Werken in het buitenland kan een aanslag zijn op je relatie. Een slechte relatie kan dan weer het werk sterk negatief beïnvloeden. Het komt er dan ook op aan zowel de werknemer als de partner goed te begeleiden.

Zo luidt de conclusie van het onderzoek waarmee Kim van Erp promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schoof de gevolgen van werken in het buitenland en relatieperikelen onder de loep. Vooral het feit dat expats bijzonder veel tijd besteden aan hun werk, terwijl hun partners net op dat ogenblik hun job hebben opgegeven om mee te kunnen naar het buitenland, speelt een grote rol.

Het onevenwicht tussen de partners kan leiden tot een gevoel van financiële afhankelijkheid en/of onrechtvaardigheid. Daardoor kunnen conflicten ontstaan, waardoor de paren (nog) minder kans krijgen om zich aan te passen aan het leven in de nieuwe omgeving.

Kim van Erp raadt werkgevers aan om rekening te houden met die situatie. Om de missie meer kans op succes te geven, moeten zij zowel de werknemer als de partner goed voorbereiden en begeleiden. Hij denkt aan voorlichting, netwerkmogelijkheden en hulp van een maatschappelijk werker of een relatiedeskundige.

Bron: HR Praktijk Signaal

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen