< Terug naar overzicht

Bedrijven willen investeren in opleiding en training

Meer salaris zit er volgend jaar niet in voor de Europese werknemers. Ze zullen echter wel meer opleidings- en ontwikkelingskansen krijgen van hun werkgever. Dat is de voornaamste conclusie van een onderzoek van Mercer Human Resource Consulting bij meer dan 430 Europese ondernemingen, waarvan een meerderheid multinationals.

Het onderzoek toont ook aan dat aan pensioen- en ziektekosten werkgevers volgend jaar niet veel meer zullen uitgegeven. In plaats daarvan kiezen veel bedrijven voor jaarlijkse bonussen en niet-financiële beloningen.

Slechts 16% van de bedrijven verwacht volgend jaar meer te investeren in salarissen. Aan de andere kant zijn zes op de tien werkgevers van plan om meer geld uit te trekken voor trainingen en andere carrièreontwikkelings-
programma’s. Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat bijna een derde van de respondenten van plan is hun eigen werknemers op te leiden en een kwart zoekt de benodigde vaardigheden vooral bij nieuwe mensen. De overige deelnemers kiezen voor een combinatie van bestaande en nieuwe werknemers. Volgens Paul O'Malley, directeur van Mercer investeren veel ondernemingen niet graag in salarissen omdat ze hun vaste kosten niet willen verhogen: “Door zich te concentreren op training, niet-financiële beloningen en bonussen houden bedrijven hun uitgaven flexibel en kunnen ze ervoor zorgen dat de hoogste beloningen terechtkomen bij de best presterende werknemers. Door te investeren in de carrière van hun werknemers, kunnen bedrijven bovendien de vaardigheden die nodig zijn om de concurrentie voor te blijven intern ontwikkelen en hoeven ze geen kostbare wervings- en selectieprocedures te doorlopen.”

Een onweerlegbare meerderheid van de werkgevers (83%) noemt het aantrekken en behouden van getalenteerde werknemers een zeer belangrijk aandachtspunt voor het komende jaar. Het vaststellen van beloningen voor de best presterenden, en het implementeren van beloningstrategieën verbonden aan de bedrijfsdoelstellingen en prestaties worden ook belangrijk gevonden. Veel werk aan de winkel dus voor de HR-professionals.

Overigens vindt een magere 11% van de bevraagde werkgevers het belangrijk om de beloningen voor personeelsleden aan te passen aan de vergrijzing. Secundaire arbeidsvoorwaarden laten kiezen door de werknemers zelf wordt slechts door 16% belangrijk genoemd.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen