< Terug naar overzicht

Bedrijven organiseren opnieuw personeelsfeestjes

Januari is traditioneel de maand van de nieuwjaarsrecepties, ook voor bedrijven. Terwijl de crisis in 2009 een domper zette op de feestvreugde (de helft van de Belgische bedrijven besliste toen geen personeelsfeest te organiseren rond het jaareinde), lijkt het tij zich te keren. Bijna zeven op de tien bedrijven organiseren dit jaar opnieuw een nieuwjaarsreceptie.

Dit blijft uit de meest recente WorkPlace Survey van OfficeTeam, die werd uitgevoerd door een onafhankelijk bureau bij 2406 finance, HR en general managers in tien landen: België, Brazilië, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Met 67 procent van de Belgische bedrijven die een personeelsfeest organiseren, doet België het iets beter dan het gemiddelde van 65 procent. Onze buren in Nederland (79 procent), Zwitserland (76 procent) en Luxemburg (73 procent) hebben de voorbije weken het meest gevierd.

Collegiaal contact


Een derde van de Belgische werknemers zien een personeelsfeest als een kans om in contact te komen met collega’s waarmee ze normaal niet spreken. Een kwart van de werknemers beschouwt een dergelijk feest als een blijk van waardering voor hun harde werk tijdens het afgelopen jaar. Het verhoogt de moraal en het biedt de mogelijkheid om even stoom af te laten in een informele sfeer.

Uit de enquête blijkt eveneens dat een groter aantal Belgen dan vorig jaar er een probleem mee zou hebben indien het feest zou afgeblazen worden. Vorig jaar toonde 41 procent van de Belgische werknemers geen begrip voor een annulering, maar dit jaar zou zelfs 52 procent hier niet mee gediend zijn.

Annick Lambert, Business Development Manager OfficeTeam: “De Belgische economie laat weer een voorzichtige groei zien, medewerkers hopen dat ze dit jaar een blijk van waardering krijgen in de loop van het jaar. Deze groei heeft een impact op de aanwerving van nieuwe medewerkers. Maar ook het behoud van personeelsleden wordt een absoluut aandachtspunt voor heel wat bedrijven. Personeelsfeesten zijn de ideale gelegenheid om onderling banden tussen collega’s te versterken. Het is eveneens het geschikte moment voor een informeel contact met managers waarbij feedback in een ongedwongen sfeer kan worden meegegeven. En misschien nog het belangrijkste aspect, dergelijke evenementen geven de kans om successen in de bloemetjes te zetten en een blijk van waardering te uiten.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen