< Terug naar overzicht

Bedrijven moeten actiever op zoek naar vrouwen voor raad van bestuur

Bedrijven moeten meer moeite doen om vrouwen te zoeken die willen toetreden tot de raad van bestuur. Maar ook vrouwen moeten meer zelfvertrouwen kweken en de stap zetten. Vrouwen in de raad van bestuur hebben doorgaans een betere dossierkennis en worden aangeworven omwille van hun kwaliteiten, niet omdat ze een vrouw zijn.

Dat is de conclusie van de eindproef van Sara Puttemans over de positie en de impact van vrouwen in een raad van bestuur. Ze besluit dat bedrijven vooral actiever op zoek moeten naar vrouwen voor hun raad van bestuur. Puttemans studeerde af aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) met een master Handelswetenschappen op zak.

Voor haar onderzoek deed ze een reeks diepte-interviews met 16 bestuursleden uit zes bedrijven. De meest opvallende conclusie is dat bedrijven meer moeite moeten doen om actief vrouwen te zoeken die willen toetreden tot de raad van bestuur.

Sara Puttemans: “De meeste leden van een raad van bestuur worden gezocht via netwerken van de leden van de raad van bestuur. Maar uit die netwerken komen maar zelden vrouwen. Daarnaast moeten vrouwen ook zelf de stap durven zetten. Zelfvertrouwen speelt hierbij vaak een belangrijke rol.” Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen op dit vlak minder ambitieus zijn. Ze twijfelen harder aan hun capaciteiten dan mannen.

Nog uit het onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van vrouwen in een raad van bestuur een ander klimaat schept. Vrouwen leggen meer de focus op menselijke aspecten en zorgen voor andere inzichten dan mannen. Mannen zijn er ook van overtuigd dat vrouwen voor een meerwaarde zorgen voor het vergaderproces.

Vrouwen hebben ook een betere dossierkennis. Enkele vrouwen merkten ook op dat dossierkennis voor hen net iets belangrijker is dan voor mannen. Puttemans: “Uit een ander onderzoek blijkt dat vrouwen zich inderdaad op een bepaalde manier gaan gedragen, zodat ze aanvaard worden in een groep. Dit zijn inspanningen die de anderen, de dominante groep, niet moeten leveren.”

Een laatste conclusie uit het onderzoek van Sara Puttemans luidt dat geen enkele vrouw in een raad van bestuur zit omwille van het feit dat ze een vrouw is. Kwaliteiten en vaardigheden primeren altijd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen